Muziekpraktijk

Op 1 mei 2017 is mijn muziekpraktijk, Muziekpraktijk Yanou Cantineau, gestart. Binnen mijn praktijk richt ik mij op het geven van pianolessen, muziektherapie en het verzorgen van muzikale workshops.

Binnen het lesgeven staat voor mij het speelplezier van de leerling centraal. Ik vind het belangrijk dat een leerling leert spelen wat hij/zij leuk vindt en de weg daar naartoe is het leerproces. Vanuit mijn opleiding heb ik ervaring met veel verschillende muziekstijlen en ook werk ik graag met (beginnende) singer-songwriters.

Binnen de muziekpraktijk kunnen kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met verschillende achtergronden en hulpvragen terecht voor muziektherapie. Mijn specialisatie ligt bij AD(H)D, Autisme en neurologische aandoeningen als dementie en Parkinson.

Creativiteit, persoonlijke aandacht en eigen regie zijn kernwaarden binnen mijn sessies. Structureren, inzicht geven en plannen zijn thema’s waar ik graag mee werk.

Vanuit mijn muziektherapeutische achtergrond geef ik ook ‘muzieklessen op maat’. Binnen deze lessen ontdek ik met kinderen met AD(H)D, ASS of een licht verstandelijke beperking de muziek en werk ik binnen het muzikale spel aan verschillende doelen zoals concentratie of het maken van contact.

Daarnaast ben ik betrokken bij diverse projecten, verzorg ik achtergrondmuziek op gelegenheden en kunt u bij mij terecht voor muzikale workshops (ook op locatie).

 

Voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking kunt u contact opnemen via de mail: info@muziekpraktijk.com