Wat is muziektherapie?

Muziektherapie is een vorm van therapie waarbij muziek centraal staat. De muziek wordt doelgericht ingezet binnen een behandeling. Muziektherapie kan worden aangeboden aan diverse doelgroepen zoals kinderen met een verstandelijke beperking, AD(H)D, autisme of een ontwikkelings- of gedragsstoornis. Daarnaast kan muziektherapie ingezet worden voor mensen met een vorm van dementie, de ziekte van Parkinson of bij psychiatrische ziektebeelden.

Muziektherapie is zo effectief omdat vrijwel iedereen affiniteit heeft met muziek. Binnen de muziektherapie wordt muziek geluisterd, muziek gemaakt en wordt er samen gezongen. Muziek roept emoties en herinneringen op en helpt bij het verwerken van gebeurtenissen. Het maken van muziek is een laagdrempelige manier om actief te werken aan diverse doelstellingen.

Muziektherapie wordt gegeven door een opgeleide muziektherapeut. Muziektherapiesessies duren doorgaans een half uur tot een uur. Muziektherapie wordt zowel binnen een groep als individueel aangeboden.

Meer informatie?

 

Voor meer informatie, tarieven of een vrijblijvende kennismaking, neem contact op via mail: info@muziekpraktijk.com